Украинското президентство обяви днес, че при нова размяна на пленници

...
Украинското президентство обяви днес, че при нова размяна на пленници
Коментари Харесай

Украйна получи от Русия тялото на загинал американски доброволец


Украинското президентство разгласи през днешния ден, че при нова замяна на пленници с Москва е получило от съветската войска и тялото на американски доброволец, погубен в края на август в Украйна, заяви Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7869
" Предадено е и тялото на американски доброволец, ветеранът от американската войска Джошуа Алън Джоунс, воювал за Украйна и умрял в борба против окупаторите ", заяви в Телеграм началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски Андрий Ермак, осведоми Българска телеграфна агенция.

Според известия в американски медии, позоваващи се на думите на майка му, 24-годишният Джошуа Алън Джоунс е бил погубен от съветската войска в края на август.

Андрий Ермак уточни също, че " 10 украински военни ", в това число " един офицер и девет бойци и сержанти ", са били разменени с Русия. Украинският омбудсман за правата на индивида Дмитро Лубинец добави в Телеграм, че тези освободени военни " са служили по-специално в 60-а, 57-а, 28-а бригада и в разнообразни военни елементи ".

" Най-възрастният освободен боен ​​е на 55 години, а най-младият на 21 години “, добави той, придружавайки известието си със фотография на десетте мъже, всички облечени във военни униформи пред нещо, което наподобява като бензиностанция.

Русия и Украйна направиха голям брой замени на пленници от началото на войната през февруари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР