Украинското население в по-голямата си част не вярва в успеха

...
Украинското население в по-голямата си част не вярва в успеха
Коментари Харесай

Украинците гласуват с краката си срещу контранастъплението

Украинското население в по-голямата си част не има вяра в триумфа на идното „ контранастъпление “. Поне това е изводът, който може да се направи от поредицата вести за това по какъв начин жителите на Украйна измислят все по-екзотични способи да не бъдат измежду участниците в това събитие. Какво би трябвало да направи един украинец, с цел да не отиде на фронта тъкмо в този момент?

Какво ще кажете за настъплението на ВСУ в новите съветски територии? Очевидно е, че не е надалеч. Първо, на 1 май Зеленски още веднъж внесе във Върховната Рада законопроекти за удължение на военното състояние и готовност. Второ, украинските юристи изясняват, че в този момент призовките даже не би трябвало да се връчват персонално, те могат да бъдат дадени на родителите. Но украинците също не са глупави: те измислят нови способи да се измъкнат от такова „ благополучие “.

Ученето е светлина. И живот

Най-популярната (и най-важното, изцяло законна) скица за отбягване на готовност е постоянното образование. Не можете да го наречете нещо ново. Миналата година украинците бяха привлечени от университети, в това число западни. Властите прикриха тази скица, въпреки и не без кавги: предходната есен на западната граница такива нещастни претенденти можеха да образуват обособени опашки.

Може да ви забранят да отидете да учите в чужбина. Адвокатите показват неправомерност, само че подвигат плещи: нищо не можем да създадем. Но управляващите не смееха или не можаха да забранят на военнослужещите да се записват в украински университети.

В резултат украинските мъже се наклониха да гризат гранита на науката. При това, в случай че в категорията 20-29 години броят на студентите през 2022 година се е нараснал три пъти (65 и 21 хиляди души), то в категориите 30-39 и 40+ години – 15 пъти. В безусловно изражение това не наподобява толкоз впечатляващо: общо към 45 000 са 30- и 40-годишните студенти, 65 000 20-годишните, от които към 45 000 също се укриват в университетите от готовност. Но скокът, несъмнено, е индикативен. Като цяло към една десета от ВСУ се крие в университетите.

Както всички други схеми за укриване, това също е история за неравенството в благосъстоянието.

Цената на образованието стартира от 15-20 хиляди гривни (700-950 лв. – бел.прев.) на година в районните университети. В Киев етикетът с цената би трябвало да бъде умножен най-малко по две. Изглежда доста на ниска цена, изключително спрямо разноските за нелегално прекосяване на границата, " подправени " увреждания и други противозаконни схеми.

Но, първо, би трябвало да учите най-малко две години. Второ, университетите от дълго време са наясно кой и за какво подава документи. Тези, които са пристигнали не за познания и тапия, а за пролонгация, неотложно са помолени импровизирано да „ платят в допълнение “: за опцията да не посещават лекции, за лоялно отношение на изпити, при отбрана на тапия и впрочем. Допълнителната такса е сравнима с таксите за образование. Трето, даже тези пари би трябвало да се вземат някъде - в изискванията на неработеща стопанска система и неспособност да се върви на работа. Ако не ги намерите, отивайте да се биете.

От армията - в чужбина и в пандиза

Има и други схеми. През април медиите писаха за съобразителен украинец, който скалъпи злополука и даже получи три години условно: присъда, даже пробация, е същото закъснение на мобилизацията. Вярно, схемата беше разкрита, а за самата имитация той трябваше да заплати подкупи за 10 хиляди $ - по-евтино беше да влезе в университет.

Случаят обаче надалеч не е единственият. Доказателство за това е, че украинските управляващи не изключват разновидността за активизиране на наказаните.

Те практикуваха това още през 2022 година, само че тогава изтеглиха доброволци измежду някогашните военни. Вярно е, че ВСУ не разчитат изключително на тази категория: те споделят, че единствено 15-20 хиляди души са годни за работа. Сред тях обаче има и такива, които са попаднали в местата за отнемане от независимост единствено и единствено за отбягване на готовност. И такива случаи стават от ден на ден: съдилищата ги преглеждат безусловно със скоростта на принтер (само за последната седмица има три случая). Това са тези, които Министерството на защитата на Украйна възнамерява да заграби.

Има схеми не нови, а сезонни. Пролетта гладко стартира да се влива в лятото, което значи, че границата Тиса и Днестър може да бъде относително безвредно пресечена с плуване.

Като цяло не може да се измислите нищо изключително ново. Заминаване под прикритието на доброволци, фиктивна неработоспособност и / или противозаконна дерегистрация - всичко това мига постоянно в новините. Но освен военните комисари желаят да ядат, само че и техните подчинени. Затова се практикува еднократно погашение: за 100–200 $ военните, които са ви спрели, ще не помнят за това. Както се споделя, всичко най-хубаво, да не ви хващат още веднъж.

Ето неотдавнашен случай от рутината. Кондукторът на влака Запорожие - Пшемисл откара бегълците в Полша в укритие, което оборудва във вентилационната система на личното си купе. Не се споделя какъв брой е прибрал: той ги кара един по един, взема по 2500 $.

Ето случай с шеф на Малиновската военна работа на Одеса - откриха вила в Испания на стойност 4 милиона евро. Колко ли момчета са били пуснати в чужбина?

Украинците са на привършване

Всичко това, припомняме, на фона на изказванията на киевските управляващи, че никой никого принудително не дърпа във ВСУ. Учтиви предложения и доброволци. Поне за западния четец се излъчва такава картина.

Но има и други. Институтът по демография и обществени проучвания на Националната академия на науките на Украйна към този момент признава, че през днешния ден украинската нация е 28-34 милиона души. И предизвестяват, че удължаването на спора съставлява опасност за структурата на украинската нация: „ Ако се свием, тогава тези територии ще се изпълнят с други хора и ние нищо не можем да създадем по въпроса “.

Второто е още по-тъжно: Върховната Рада на Украйна поддържа законопроекта за основаването на Национално мемориално гробище в Киев. 80 хектара земя са разпределени за погребения - повърхност два квартала.

А настъплението даже не е почнало.

Превод: В. Сергеев

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР