Украинското командване разработва маршрути за евакуация на жителите на Крим

...
Украинското командване разработва маршрути за евакуация на жителите на Крим
Коментари Харесай

Подоляк: Украйна се готви за активна деокупация на Крим

Украинското командване създава направления за евакуация на жителите на Крим - ако желаят " да изоставен полуострова по време на дейна деокупация " . Това написа в " Туитър " Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, представен от Руската работа на Би Би Си.

" Ясно е, че за Украйна животът на жителите е категоричен приоритет ", написа той, като помоли кримчаните " да стоят надалеч от военни уреди и да ревизират укритията ".

Какво тъкмо е имал поради Подоляк под " дейна деокупация " не се прецизира, само че най-вероятно става дума за в южната част на страната което може да има за последна цел връщане на анексираната Автономна република Крим от Москва през 2014 година, под контрола на Киев.

На 29 август, че " тази война, почнала с окупацията на нашия Крим от Русия, с опит за завладяване на Донбас, би трябвало да завърши точно там - в освободения Крим, в освободените градове на Донбас, с достигането на нашите войски до държавната граница на Украйна. Винаги сме имали поради тази цел. Ние не забравяме за това. "

На 23 август в границите на онлайн-конференцията на самодейността " Кримска платформа "   да възвърне украинското ръководство над анексирания от Русия Крим , ход, който съгласно него ще помогне за възобновяване на " международния ред и закон ".

Как Русия окупира Крим?

През февруари и март 2014 година Русия нахлу и след това анексира Кримския полуостров от Украйна. Това събитие се случи след Майдана в Киев и е първият стадий от по-мащабната Руско-украинска война.

Събитията в Киев, които смъкнаха украинския президент Виктор Янукович, провокираха демонстрации против новото украинско държавно управление. На 27 февруари съветски военни без отличителни знаци превзеха стратегически обекти в Крим. Това докара до установяването на проруското държавно управление на Аксьонов в Крим и оповестяването на независимостта на Крим на 16 март 2014 година след незачитан от международната общественост референдум. Русия публично включи в състава си Крим на 18 март 2014 година

Украйна и доста други страни осъдиха анексирането и го считат за нарушаване на интернационалното право. Анексирането докара до това, че другите членове на тогавашната Г-8 отстраниха Русия от групата и постановиха наказания. Общото заседание на Организация на обединените нации също отхвърли референдума и анексирането, като одобри резолюция, потвърждаваща " териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници ".
 Отново гърмежи в Крим
Отново гърмежи в Крим

Сработила е съветската ПВО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР