Украинският военен пилот Владислав Волошин, който бе обвинен от Москва

...
Украинският военен пилот Владислав Волошин, който бе обвинен от Москва
Коментари Харесай

Самоуби се украинският пилот, обвинен от Русия за свалянето на Боинга над Украйна

Украинският боен водач Владислав Волошин, който бе упрекнат от Москва за свалянето на Боинга на малоазийските авиолинии над източноевропейската страна на 17 юли 2014 година, се самоуби, съобщи Би Би Си.

Тялото на летеца бе открито в жилището му в украинския черноморски град Николаев. Властите в пристанището обявиха, че 29-годишният мъж се е прострелял. Волошин служеше в отделение в покрайнините на Николаев. Той е имал 33 бойни задачи против проруските сепаратисти в Източна Украйна и бе считан за воин от доста свои сънародници. Военният от своя страна бе упрекнат от Москва, че той по време на задача е изстрелял ракета по пътническия аероплан с 298 души на борда.

Самолетът, извършващ постоянен полет от холандската столица Амстердам за основния град на Малайзия - Куала Лумпур, падна край украинското населено място Грабово на 17 юли. Холандското следствие откри, че машината е била ударена с съветска ракета "Бук ". Отцепниците и Москва упрекнаха войска на Киев и съответно Волошин за гибелта на хората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР