Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че приоритетът на страната

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че приоритетът на страната
Коментари Харесай

Кулеба: Приоритет за 2024 г. е превъзходство в небето над Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че целта на страната му за 2024 година е постигането на въздушно предимство над Русия . Говорейки на Световния стопански конгрес в Давос, Дмитро Кулеба сподели, че придобиването на цялостен надзор над украинското въздушно пространство е жизненоважно за триумфа на Украйна в отблъскването на съветската инвазия, цитира думите му Би Би Си.

" През 2024 година, несъмнено, целта е да изхвърлим Русия от небето ни, тъй като този, който управлява небето, ще дефинира по кое време и по какъв начин ще свърши войната ", сподели Кулеба. Според него за задачата Украйна се нуждае, наред с други неща, от F-16, ракети с огромен обхват и средства за радиоелектронна битка . " Ако всичко това се случи, ние ще продължим да побеждаваме и освобождаваме ", означи ръководителят на украинското външно министерство.

В началото на януари стана известно, че. Копенхаген планираше да трансферира първите шест изтребителя в Киев до началото на 2024 година, само че тези периоди се изместиха. Сега доставката се чака през второто тримесечие , заяви Berlingske, базирайки се на Министерството на защитата на Кралството.
 Зеленски: Путин е див звяр, който не се задоволява със замразена храна
Зеленски: Путин е див звяр, който не се задоволява със замразена храна

Заради " Не ескалирайте обстановката " беше изгубено време
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР