Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова Запада да изпрати оръжия

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова Запада да изпрати оръжия
Коментари Харесай

Киев отново иска оръжие от Запада

Украинският външен министър Дмитро Кулеба прикани Запада да изпрати оръжия на Украйна и да продължи да постанова наказания против Русия, с цел да предотврати разгръщане на спора и замесване на други страни.

„ Обръщаме се към тези, които се опасяват да не бъдат въвлечени в Трета международна война. Украйна отвръща на удара сполучливо. Искаме да ни помогнете да водим борбата. Да ни изпратите всички нужни оръжия, " написа Кулеба в Туитър.

Повече от 2500 поданици на украинския град Мариупол са били убити след началото на съветските военни дейности в Украйна на 24 февруари, съобщи в това време президентският консултант Олексий Арестович в телевизионно изявление. Той се базира на информация от общинската администрация и упрекна съветските войски, че не позволяват филантропична помощ до обсадения град.

10 филантропични коридора би трябвало да бъдат отворени през днешния ден в Украйна, оповестяват от президентството в Киев. Очаква се да бъде обезпечено придвижването на камиони  с филантропични помощи и рейсове за евакуация, съобщи във видеообръщение вицепремиерът Ирина Верешчук.

„ За следващ път през днешния ден ще се опитаме да освободим придвижването за филантропичния ескорт с артикули и медикаменти от Бердянск през Мангуш в град Мариупол “, уточни тя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР