Украинският външен министър Дмитро Кулеба каза, че страната вече страда

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба каза, че страната вече страда
Коментари Харесай

Киев се оплаква, че вече страда от паниката заради ескалацията

Украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели, че страната към този момент страда стопански заради суматоха от хипотетичното утежняване на обстановката.

„ Вече страдаме стопански и отслабваме поради суматохата, която се популяризира в обществото “, сподели Кулеба в изявление за американското издание Vice.

Според ръководителя на украинското външно министерство пазарите и хората би трябвало да схванат, че Киев и неговите сътрудници работят, с цел да предотвратят „ най-лошия сюжет “.



Според Кулеба някои западни съдружници заради „ липса на политическа воля “ не оказват помощ на Украйна толкоз интензивно, колкото биха могли. Министърът обаче се въздържа от наименуване на съответни страни.

По-рано президентът на Украйна Володомир Зеленски сподели пред кореспонденти, че през днешния ден не вижда по-голяма ескалация в страната от преди, като в същото време означи, че обстановката ескалира.

Според него „ от медиите е чувството, че имаме война, войски вървят по пътищата, готовност, хората отиват нанякъде, това не е по този начин, нямаме потребност от тази суматоха “. Той също по този начин добави, че изказванията за допустима ескалация на обстановката с Руската федерация провокираха суматоха на пазарите и финансовия бранш, това се отразява отрицателно на стопанската система, вложителите започнаха да теглят пари от Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР