Украинският президент Зеленски призовава света да се противопостави на Путин

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза на кореспондента на 60 Minutes
Коментари Харесай

Украинският президент Володимир Зеленски каза на кореспондента на 60 Minutes Скот Пели, че светът трябва да се обедини срещу руския президент Владимир Путин.

„Има нации с милиарди хора, които трябва да му кажат, че стъпките, които [Путин] предприемате, водят до трета световна война“, предупреди Зеленски чрез преводач.

Пели интервюира украинския президент в президентския комплекс в Киев последно седмица, за премиерата на 56-ия сезон на 60 Minutes.

в Киев през април 2022 г., месеци след като руският президент Владимир Путин предприе атака срещу западния съсед.

„Ние защитаваме способността на човек да живее в съвременния свят“, каза Зеленски на Пели чрез преводач. "Ние защитаваме правото на живот. Никога не съм мислил, че това право е толкова скъпо. Това са човешки ценности. За да не избира Русия какво да правим и как да упражнявам правата си. Това право ми е дадено от Бог и моите родители."

Въпреки опасенията за безопасността му след инвазията, Зеленски избра да остане в Украйна.

„Казах им, че това е моят избор. И не мога да го направя по друг начин“, каза Зеленски пред 60 минути чрез преводач. „Аз съм президент на моята страна. Аз съм президент на нашия народ. И дори да не бях президент, щях да остана тук. [Семейството ми] разбра. Не само разбра, но и напълно подкрепи моето решение. Напълно."

Гледайте цялото интервю за 2023 г. 

Можете да гледате репортажа на Скот Пели за украинския президент Володимир Зеленски по-долу.

ВГЛЕДАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕ

--

Видеото по-горе е продуцирано от Keith Zubrow и редактирано от Sarah Shafer Prediger. Кристел Гарсес беше сътрудник по излъчването.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР