Украинският президент Володимир Зеленскиобвини Русия, чеумишлено напада Полша, страна от

...
Украинският президент Володимир Зеленскиобвини Русия, чеумишлено напада Полша, страна от
Коментари Харесай

Зеленски: Русия умишлено напада Полша, това е шамар в лицето на Г-20

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че съзнателно атакува Полша , страна от НАТО, съобщи Дарик.

" Това е съветска ракетна офанзива против груповата сигурност ", съобщи той. " Това е доста забележителна ескалация . Трябва да действаме ".

" Терорът не се лимитира до националните ни граници ", сподели той и добави, че е " единствено въпрос на време съветската експанзия да стигне по-далеч ".

Зеленски, чиято страна не е член на НАТО, само че има тесни връзки с алианса, съобщи също, че ракетният обстрел против електропреносната мрежа на личната му страна е " пестник в лицето на Г-20 ".

" Този акт на геноцид над украинците в отговор на моя кротичък проект е безсрамен пестник в лицето на Г-20 и на света ", написа той в канала си в Telegram.

Докато Съветът за национална сигурност на Полша организира изключително съвещание, държавното управление получава от ден на ден изрази на поддръжка от съдружниците от НАТО.

Министърът на външните работи на Германия Аналена Баербок написа в Туитър: " Следим деликатно обстановката и сме в контакт с нашите полски другари и съдружници от НАТО ".

Нидерландският министър-председател Марк Рюте също разгласява известие в Туитър: " Сега е значимо да се откри какво тъкмо се е случило ".

Френският президент Еманюел Макрон също съобщи, че е в контакт с Полша и планува диалози във връзка случая преди срещата на Г-20 на следващия ден.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел , който ръководи срещата на върха на Европейски Съюз, написа в Twitter: " Шокиран съм от новината, че ракета или различен арсенал е умъртвил хора на полска територия. Изказвам съболезнования на фамилиите. Подкрепяме Полша. В контакт съм с полските управляващи, членовете на Европейския съвет и други съдружници "

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР