Украинският президент Володимир Зеленски заяви след провеждането на срещата на

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви след провеждането на срещата на
Коментари Харесай

Зеленски: Може да започнем преговори за присъединяване към ЕС още тази година

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи след провеждането на срещата на върха с Европейски Съюз през днешния ден, че е " допустимо " формалните договаряния за присъединение да стартират още тази година.

Украинският президент приказва, откакто бе хазаин на срещата на върха в Киев по-рано в петък на ръководителя на Европейския съюз Шарл Мишел и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" За какво тъкмо се договорихме през днешния ден? " съобщи Зеленски в обичайното си вечерно послание към нацията. " Има схващане, че е допустимо да стартираме договаряния за участието на Украйна в Европейския съюз още тази година ".

Макар че висшите представители на Европейски Съюз подчертаха поддръжката си за интеграцията на разкъсваната от войната страна с Брюксел, фон дер Лайен предизвести, че не може да има " твърди периоди " за украинското участие или договаряния.

Зеленски упорства за бързо присъединение към Европейски Съюз, до момента в който Украйна отблъсква съвсем едногодишната инвазия на Русия.

" Тази вечер можем да кажем, че Украйна се движи към задачата си ", сподели Зеленски и добави: " Ние говорихме и към този момент приказваме като членове на европейската общественост ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР