Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че Русия все още

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че Русия все още
Коментари Харесай

Зеленски: Русия има достатъчно ракети за още няколко масирани удара срещу Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през днешния ден, че Русия към момента има задоволително ракети за няколко по-мащабни удара като този, който нанесе по-рано денем против системата за произвеждане на електрическа енергия на Украйна, съобщи БНР. Той обаче настоя, че Украйна има " задоволително увереност " да отговори на сходни офанзиви.

" На каквото и да разчитат поклонниците на ракетите от Москва, това към момента няма да промени салдото на силите в тази война ", сподели той във видеообръщение, съобщи Ройтерс.

Зеленски също по този начин удостовери, че противовъздушната защита на Украйна е свалила 60 съветски ракети по-рано денем, само че означи, че някои ракети са съумели да ударят цивилни цели, множеството от които са енергийни и топлоснабдителни уреди.
Междувременно украинският министър председател Денис Шмигал разгласи, че в цялата страна се ползват спешни спирания на тока след новия масиран обстрел от съветски ракети, нанесъл вреди на подстанции с високо напрежение и генератори на електричество.
" Отново има сериозен недостиг в електроенергийната система ", съобщи той, като акцентира, че " спешните спирания се ползват съвсем в цялата страна ".

Игор Терехов, кметът на Харков, уточни, че вторият по величина град в Украйна " е останал без ток, отопление и вода " след ударите на Москва по сериозни инфраструктурни обекти.

Извънредно състояние в цялата страна е оповестено от енергийния оператор Ukrenergo като днешните масирани ракетни офанзиви доведоха до загуба на над 50% от общия енергиен потенциал.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР