Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не трябва да се

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не трябва да се
Коментари Харесай

Зеленски не иска да се създава паника около напрежението с Русия

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че не би трябвало да се основава суматоха към напрежението с Русия и вероятно навлизане на нейни войски, като акцентира, че най-големият риск за страната му е вътрешна дестабилизация. Той уточни, че все още няма ескалация от страна на Русия.

Зеленски направи изказването си откакто американският президент Джо Байдън предизвести, че Русия може да стартира военна интервенция в Украйна още през февруари.

Според Володимир Зеленски обстановката по руско-украинската граница остава непроменена, само че не изключи опцията събитията да се развият във всеки един миг.

Да не се паникьосваме, прикани Зеленски на конференция. И акцентира, че дестабилизация от вътрешната страна е най-големият риск за Украйна.

В телефонен диалог по-рано американският президент Джо Байдън е изказал съмнение, че Русия може да нахлуе в Украйна още през февруари и е уверил Зеленски, че Съединените щати са подготвени да отговорят уверено.

В същото време генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че алиансът следи деликатно съветските дейности в Беларус. По думите му Русия разполага хиляди военни, изтребители и ракетни системи С-400 в Беларус.

„ От страната на НАТО сме подготвени да стартираме политически разговор. Но имаме и подготвеност да отговорим, в случай че Русия избере пътя на въоръжената борба. Готови сме и за двата разновидността. “

Литва и Германия договарят за увеличение немското военно наличие в прибалтийската страна, съобщи литовският президент Гитанас Науседа, откакто в страната дойдоха четири датски изтребителя Ф-16 като част от усилването на натовските елементи в региона. Военният министър на Литва сподели, че към този момент има проекти и за разполагането на още съюзнически бойци в страната.

А съгласно шефа на немското разузнаване Бруно Кал Русия е готова да нахлуе в Украйна, само че към момента няма решение по кое време да го направи.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР