Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е обсъдил сътресенията в

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е обсъдил сътресенията в
Коментари Харесай

Зеленски обсъди сътресенията в Русия с Байдън, Трюдо и Дуда

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е разискал разтърсванията в Русия през уикенда в телефонни диалози с водачите на Съединени американски щати, Канада и Полша в неделя и че " слабостта на водача на Кремъл Владимир Путин е станала явна ".

Телефонните диалози се организираха след изключителния несполучлив протест на шефа на съветските наемници Евгений Пригожин в събота, който повдигна въпроси по отношение на властта на Путин, до момента в който Украйна натъртва на контраофанзивата в южната и източната част на страната.

" Обсъдихме хода на военните дейности и процесите, които протичат в Русия. Светът би трябвало да окаже напън върху Русия, до момента в който не бъде възобновен интернационалният ред ", съобщи Зеленски след телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Той съобщи, че с Байдън са разискали също по този начин по-нататъшното разширение на съдействието в региона на защитата с акцент върху оръжията с огромен обхват на деяние, координацията преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс идващия месец и подготовката на " Глобалната среща на върха за мир ", която той предизвиква.

" Вчерашните събития разкриха слабостта на режима на Путин ", се споделя в изказването.

В друго сходно изказване Зеленски съобщи, че в телефонен диалог е съобщил на канадския министър-председател Джъстин Трюдо за " застрашителната обстановка " в голямата украинска, окупирана от Русия Запорожка атомна електроцентрала.

По-рано тази седмица Зеленски предизвести, че Русия обмисля да извърши " терористичен акт ", обвързван с изпускане на радиация в централата - изказване, което се отхвърля от Русия.

" Партньорите на Украйна би трябвало да показват кардинален отговор, по-специално на срещата на върха на НАТО във Вилнюс ", сподели той.

Украинският водач направи сходни мнения в изказване, в което заяви след телефонния си диалог с полския президент Анджей Дуда./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР