Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че новият външен министър на

...
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че новият външен министър на
Коментари Харесай

Дейвид Камерън е в Киев за първото си задгранично работно посещение като външен министър

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че новият външен министър на Англия Дейвид Камерън е дошъл в Киев за първото си задгранично работно посещаване, откакто зае длъжността, оповестиха организациите.

Камерън, който беше назначен за външен министър в понеделник, съобщи във видео, оповестено от канцеларията на Зеленски, че желае да подчертае поддръжката на Лондон за Украйна.

Украинският президент сподели, че е признателен за жеста на английския посланик, който се засвидетелства в изискванията на спора в Близкия изток.

„ Светът не е толкоз съсредоточен върху обстановката на бойното поле в Украйна и това раздвоение на вниманието в действителност оказва помощ “, съобщи той.

Припомняме, че до момента в който беше министър председател на Обединеното кралство (2010г. – 2016г.), Дейвид Камерън поддържаше близки връзки с съветския президент Владимир Путин. Тогава даже предложи съветският газопровод „ Северен поток “ да се простира до Англия. На по-късен стадий връзките им се утежниха поради поддръжката на Русия за президента Башар ал-Асад в Сирия.

Това посещаване е знаково, защото с него Камерън очевидно се пробва да покаже, че обстановката към този момент е изменена и Англия уверено ще поддържа Украйна против Русия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР