Украинският президент Володимир Зеленски призова народа си да вземе инициативата

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова народа си да вземе инициативата
Коментари Харесай

Докато чака помощ от Запада, Зеленски зове украинците да вземат инициативата в свои ръце

Украинският президент Володимир Зеленски прикани народа си да вземе самодейността в свои ръце, с цел да реши хода на продължаващата от 22 месеца война против Русия и да обезпечи поддръжка в международен мащаб, оповестява " Ройтерс ".

Зеленски се завърна в родината си от полемики с политически и бизнес водачи на Световния стопански конгрес в Давос, където прикани  върху Кремъл и да ускори поддръжката си за Киев.

Няколко месеца след началото на украинската контраатака, която не реализира особени резултати, украинският водач изрази убеденост, че страната му скоро ще получи забавена от вътрешните битки в Конгреса на Съединени американски щати.
 Конгресът на Съединени американски щати не е подготвен да отблокира помощта за Украйна
Конгресът на Съединени американски щати не е подготвен да отблокира помощта за Украйна

Докато не се вземат ограничения за мигрантския поток на границата с Мексико

Забавяне имаше и в обезпечаването на

" Украйна се нуждае от амбициозна и самодейна вероятност, тъй че самодейността да бъде в нашата страна, а не на страната на врага, тъй че краят на войната да зависи от дейностите на Украйна ", акцентира Зеленски във вечерното си видеообръщение.

" Светът поддържа тези, които имат избрана вероятност. И това е главната задача - да запазим самодейността, с цел да имаме опция да станем по-силни ", добави той.

От няколко месеца фронтовите линии са съвсем без смяна на фона на продължаващата близо две години война.

Зеленски има различия с главнокомандващия въоръжените сили на Украйна по отношение на воденето на войната.
 Зеленски: Украинците са по-силни от тази война
Зеленски: Украинците са по-силни от тази война

Украйна има за цел да създава свои лични оръжия

Украинският парламент пък към момента не е разгледал целящ да подсигурява, че армията разполага с задоволително персонален състав.

Зеленски посети Вашингтон предишния месец в опит да убеди Конгреса да отблокира средствата и да поддържа войната в Украйна.

Пакетът, препоръчан от президента Джо Байдън, обаче беше спрян, защото опозиционните републиканци в Конгреса отхвърлиха да прегледат каквото и да е законодателство, което не е обвързвано с преразглеждане на ограниченията за сигурност на границите.

Вчера ръководителят републиканец на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън съобщи, че с рещата с Байдън и демократите в Сената е била " продуктивна ".

Той обаче означи, че, че новите ограничения за обезпечаване на границата на Съединени американски щати с Мексико са приоритет за тях.
 Зеленски няма да одобри заледяване за войната с Русия
Зеленски няма да одобри заледяване за войната с Русия

Това съобщи в Давос ръководителят на президентската канцелария Андрий Йермак
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР