Украинският президент Володимир Зеленски пристигна тази сутрин в Брюксел, където

...
Украинският президент Володимир Зеленски пристигна тази сутрин в Брюксел, където
Коментари Харесай

Зеленски пристигна в Брюксел, говори пред Европейския парламент

Украинският президент Володимир Зеленски дойде тази заран в Брюксел, където ще взе участие в срещата на водачите на страните от Европейския съюз, съобщи Франс прес.

Зеленски дойде в Брюксел дружно с френския президент Еманюел Макрон, с който излетяха дружно от Франция.

Очаква се украинският водач да произнесе тирада в Европейския парламент и да има също по този начин и двустранни срещи с европейски водачи.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел приветстваха Зеленски с " добре пристигнал ", съобщи ДПА.

" Добре пристигнал вкъщи, добре пристигнал в Европейски Съюз ", написа Мишел в " Туитър ". Към обявата на Мишел в " Туитър " има прикачена фотография по какъв начин се здрависва със Зеленски пред аероплан. На фотографията се виждат Фон дер Лайен и Макрон.

" Добре пристигнал в Брюксел. Ще поддържаме Украйна при всяка стъпка по пътя към Съюза ", съобщи Урсула фон дер Лайен в " Туитър ".

Събрали сме се в исторически миг, през днешния ден тук е президентът на Украйна Володимир Зеленски, сподели ръководителят на Европарламента. Горда съм да кажа, че през днешния ден в дома на увропейската народна власт са се събрали всички борци за европейската взаимност. Бъдещето на Украйна е бъдещето на Европа. Прекланяме се пред жертвите, които вашата страна принася за нас. Ние би трябвало да предоставим на Украйна всичко належащо за победа. Нашите старания би трябвало да подхождат на опасността пред която сме изправени... Украйна ще победи и ще настъпи мир, сподели в словото си Роберта Мецола.

На собствен ред Зеленски, който излезе на трибуната по-късно благодари на ръководителя на Екологичен потенциал за думите на поддръжка.

Украинският президент стартира речта си с фразата " Слава на Украйна " ;

" Европа! Ние се пазиме против най-голямата антиевропейска мощ в актуалния свят. Ние, украинците, се пазиме на бойното поле дружно с вас ", сподели той.

Според него опасността за Европа през днешния ден е " деспот с безумни ресурси от руски оръжия и оръжия, които се доставят от други диктатури, по-специално от иранския режим.

Гаранцията за опазване на общоевропейските полезности, съгласно Зеленски, може да бъде " единствено нашата победа ".

Очаквайте детайлности!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР