Украинският президент Володимир Зеленски пристигна на посещение във Великобритания. Той

...
Украинският президент Володимир Зеленски пристигна на посещение във Великобритания. Той
Коментари Харесай

Великобритания обеща на Украйна стотици бойни дронове с голям обсег на действие

Украинският президент Володимир Зеленски дойде на посещаване във Англия. Той кацна с хеликоптер " Шинук " в лятната резиденция " Чекърс " на английския министър председател Риши Сунак.

Би Би Си разяснява, че става дума не толкоз за договаряния, що се касае за „ наваксване в връзките “. Преди визитата стана известно, че Англия е дала обещание да изпрати на Украйна стотици нападателни дронове с огромен обхват на деяние над 200 километра, както и ракети за противовъздушна защита. От Даунинг стрийт оповестиха, че Сунак ще удостовери тази информация на срещата си със Зеленски. Това не е първа среща на двамата държавници, Зеленски бе във Англия през февруари.

Обединеното кралство също по този начин ще стартира да образова украински самолетни водачи през лятото като част от напъните " да се работи с други страни за даване на Киев на самолети Ф-16 ".

Досега 15 000 украински бойци са били подготвени във Англия.

" Това е решителен миг в съпротивата на Украйна против ужасна нападателна война, която те не са избрали или предизвикали. Те се нуждаят от непрекъснатата поддръжка на интернационалната общественост, с цел да се защитят против вълните от безмилостни и безразборни офанзиви, които бяха тяхна ежедневна действителност повече от година ", означи Сунак.

Преди да дойде на Острова украинският президент посети Рим, Берлин и Париж. Тази европейска совалка на Зеленски идва преди срещата на високо ниво на страните от Г-7 в Токио в края на седмицата, на която се възнамерява стягане на глобите против Русия, означи Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР