Украинският президент Володимир Зеленски прие кандидатурата на Валерий Залужни за

...
Украинският президент Володимир Зеленски прие кандидатурата на Валерий Залужни за
Коментари Харесай

Зеленски изпрати Залужни посланик във Великобритания

Украинският президент Володимир Зеленски одобри кандидатурата на Валерий Залужни за поста дипломат на Украйна в Обединеното кралство,  заяви украинското Министерството на външните работи. Ведомството изпрати надлежно искане до английската страна.

" В четвъртък, 7 март 2024 година, президентът на Украйна съгласува кандидатурата на Валерий Залужни за поста ексклузивен и пълномощен дипломат на Украйна в Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия. Министерството на външните работи на Украйна изпрати надлежно искане до английската страна за агремент ", се споделя в известието на украинското Министерство на външните работи.
 
Зеленски сподели във вечерното си послание, че Залужни му е подсказал, че желае да се развива на дипломатическото занятие.
" Днес съгласувах кандидатурата на посланика на нашата страна в Обединеното кралство. Генерал Валерий Залужни ми подсказа, че желае такава посока за себе си – дипломатическо занятие. Министерството на външните работи на Украйна изпрати надлежно искане за агремента. Нашето съдействие с Англия би трябвало единствено да се усилва ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР