Украинският президент Володимир Зеленски поздрави САЩ по повод Деня на

...
Украинският президент Володимир Зеленски поздрави САЩ по повод Деня на
Коментари Харесай

Зеленски разказа за общите победи на САЩ и Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски поздрави Съединени американски щати във връзка Деня на ветераните и приказва за " общите победи " на двете страни.

" Днес е Денят за възпоменание и респект към бойците на нашия стратегически сътрудник и съдружник - Съединените американски щати. Украински американци служиха с чест и достолепие в редиците на въоръжените сили на Съединени американски щати ", написа той във Фейсбук.

Украинският президент цитира като образец морския пехотинец Майкъл Странк, който се е борил в борбите за Иво Джима по време на Втората международна война, и няколко други американци от украински генезис, които са наградени с Почетния орден, най-високото военно отличие на Съединени американски щати.

Според Зеленски тези " именити украинско-американски воини са живи доказателства за американските полезности ". Той напомни и образеца за " тиха, безкористна работа " - за Роман Купчински, началник на украинската редакция на Радио " Свобода " през 1991-2002 година

" Днес, на Деня на ветераните в Америка, украинско-американските ветерани треперещо съхраняват украинската просвета и бойния дух на казаците. Благодарим ви за непрекъснатата поддръжка за Украйна в тези сложни времена. Слава на Украйна! Бог да благослови Америка! " - заключи украинският президент.

Денят на ветераните е народен празник в Съединени американски щати и се отбелязва годишно на 11 ноември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР