Украинският президент Володимир Зеленски поиска от Германия да подкрепи страната

...
Украинският президент Володимир Зеленски поиска от Германия да подкрепи страната
Коментари Харесай

Зеленски поиска подкрепа от Германия за доставка на изтребители

Украинският президент Володимир Зеленски изиска от Германия да поддържа страната му, като се причисли към коалиция за доставка на изтребители , съобщи „ ДПА “. Украйна работи по „ основаването на коалиция за изтребители “, съобщи през днешния ден украинският президент на среща с немския канцлер Олаф Шолц в канцлерството в Берлин.

„ За Украйна е доста значимо да координираме напъните си. Понастоящем Русия има превес на силите във въздушното пространство на Украйна – обстановка, която би трябвало да се промени “ , съобщи Зеленски.

Шолц не се ангажира с съответния въпрос като съобщи, че Германия е доставила на Украйна огромно количество оръжия и ще продължи да го прави. Той съобщи, че Берлин се „ концентрира “ върху снабдяването на Украйна със системи за противовъздушна защита. Канцлерът уточни, че Западът ще търси наказване за дейностите на Русия в Украйна:

„ Заедно с нашите сътрудници ние сме за това Русия да бъде подведена под отговорност. “

Канцлерът съобщи, че спорът в Украйна „ има големи геополитически последствия “ . За следващ път украинският президент изрази убеденост в постигането на триумф на оповестената контраатака против съветските сили . Той категорично акцентира, че по време на офанзивните си дейности украинските войски няма да нападат съветска територия, а ще освобождават своята.

Канцлерът също по този начин уточни, че Германия ще продължи да оказва военна и филантропична помощ на Украйна . Той означи, че от началото на войната Берлин е дал на Киев поддръжка на стойност 17 милиарда евро .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР