Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон за забрана върху търговския

...
Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон за забрана върху търговския
Коментари Харесай

Срещу пропагандата: Зеленски забрани вноса на книги от Русия

Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон за възбрана върху комерсиалния импорт на книги от Русия, заяви " Ройтерс ".

" Вярвам, че законът е верен ", написа Зеленски в приложението за известия " Телеграм ", обявявайки, че е подписал сходен закон и за вноса от Беларус и от окупираната украинска територия.

Законопроектът, признат от Народното събрание преди година, също слага условие за приемане на особено позволение за импорт на книги на съветски език от трети страни.

Кабинетът на Зеленски съобщи в " Туитър ", че законът ще " ускори отбраната на украинското културно и осведомително пространство от антиукраинската съветска агитация ".

Украйна организира това, което разказва като развой на " дерусификация ", заявявайки, че е належащо да се анулират вековни политики, които тя счита за ориентирани към смачкване на украинската еднаквост, напомня " Ройтерс ".

Министърът на културата Александър Ткаченко благодари на президента за подписването на законопроекта.

" Приемането на този проектозакон ще отбрани украинския бранш на книгоиздаването и разпространяването на книги от разрушителното въздействие на " съветския свят ", съобщи в " Телеграм " украинският министър на културата Олександър Ткаченко.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР