Украинският президент Володимир Зеленски подписа указ за лишаване от гражданство

...
Украинският президент Володимир Зеленски подписа указ за лишаване от гражданство
Коментари Харесай

Зеленски отне украинското гражданство на 13 свещеници от православната църква

Украинският президент Володимир Зеленски подписа декрет за отнемане от поданство на 13 свещеници от Украинската православна черква (УПЦ), която до месец май беше подчинена на Московската патриаршия, само че публично се отхвърли от Москва и осъди войната на Русия против Украйна. Това заяви, базирайки се на лични източници, украинското издание " Ляв бряг ", представено от ТАСС.

Според изданието един от лишените от поданство е Тулчинския и Брацлавски митрополит Йонофан, против който, както оповестиха по-рано украински медии, Службата за сигурност на Украйна (ССУ) е повдигнала обвиняване за разпалване на омраза, след което той влезе в болница поради сърдечни проблеми. Изданието загатва измежду лишените от поданство и името на викария на Тулчинската епархия, Ладижинския свещеник Сергий.

" Ляв бряг " прецизира, че 13-те украинските свещеници са били лишени от поданство според декрет на Зеленски от декември 2022 година, който не попада на формалния уебсайт на украинския държавен глава, показва ТАСС.

Според изданието, в Украйна указите за отнемане от поданство не се обнародват, защото съдържат персонална информация. " Ляв бряг " показва, че Държавната имиграционна работа на Украйна към този момент е получила съобщение за лишаването от поданство на 13 свещеници от УПЦ и те могат след това да бъдат депортирани от страната.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова назова сатанизъм решението на украинския президент Зеленски за отнемане от поданство на 13 свещеници от УПЦ, съобщи ТАСС.

" И това по време на православната Коледа! Същински сатанизъм ", написа Захарова в канала си в Телеграм/Новини.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР