Украинският президент Володимир Зеленски отново поиска помощ за укрепване на

...
Украинският президент Володимир Зеленски отново поиска помощ за укрепване на
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ гласува днес блокираната военна помощ за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски още веднъж изиска помощ за подсилване на противовъздушната защита на страната си, съобщи ДПА.

" Ние в Украйна оценяваме напъните на всеки водач, на всяка страна, която в действителност е дейна, съблюдава обещанията си и се пробва да усъвършенства качествата на нашата противовъздушна защита ", сподели нощес Зеленски в постоянното си вечерно видеообръщение, което този път беше извънредно малко. Той изрази сдържано удовлетворение, откакто министрите на защитата на страните от НАТО взеха решение през вчерашния ден да бъде подкрепено усилването на украинската противоракетна защита.

Очаква се обособени страни от алианса да дадат съответни обещания през идващите дни, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Зеленски сподели, че Украйна се нуждае от системи за противовъздушна защита и изтребители, с цел да се отбрани, " и нашите сътрудници могат да оказват помощ ".

" Решенията са нужни, решенията са вероятни ", акцентира украинският президент след следващите смъртоносни съветски въздушни удари в страната му през вчерашния ден.

Днес Камарата на представителите ще се произнесе по блокирания от месеци пакет американска военна помощ за Украйна, Израел и Тайван на обща стойност 95 милиарда $, откакто през вчерашния ден го придвижи за гласоподаване.

Много от републиканците в следената от тяхната партия долна камара на Конгреса на Съединени американски щати са срещу подпомагането на Киев.

Съединените щати ще изпратят неотложно оръжия на Украйна, в случай че пакетът бъде утвърден, разгласи в това време Белият дом.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР