Украинският президент Володимир Зеленски освободи началникът на украинската армия Валерий

...
Украинският президент Володимир Зеленски освободи началникът на украинската армия Валерий
Коментари Харесай

Зеленски освободи Залужний като началник на армията

Украинският президент Володимир Зеленски освободи началникът на украинската войска Валерий Залужний, това заяви депутата на Върховната рада Олексий Гончаренко.


Зеленски съобщи, че се е срещнал с началника на армията Валерий Залужний и че е пристигнало " време за промени във военното управление ", само че че висшият военачалник на Киев би трябвало да остане " в неговия екип ".

Изявлението последва дни на спекулации, че Зеленски обмисля да уволни известния си шеф на армията, който е възприеман от доста украинци като народен воин.

" Обсъдихме от какво обновяване се нуждаят въоръжените сили на Украйна. Обсъдихме и кой би могъл да бъде в обновеното управление на Въоръжените сили на Украйна. Времето за това възобновяване е в този момент ", се споделя в изказването на Зеленски.

В настрана изказване Залужний съобщи, че е имал " значим и сериозен диалог " със Зеленски и че е било взето решение за смяна на тактиката и тактиката на бойното поле.

" Задачите на 2022 година са разнообразни от дилемите на 2024 година Затова и всички би трябвало да се трансформират и да се приспособяват към новите действителности. За да побеждаваме и дружно ", се споделя в изказването му. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР