Украинският президент Володимир Зеленски очаква Русия да засили атаките си

...
Украинският президент Володимир Зеленски очаква Русия да засили атаките си
Коментари Харесай

Зеленски очаква Русия да засили атаките срещу Украйна тази седмица

Украинският президент Володимир Зеленски чака Русия да ускори офанзивите си против страната му през тази седмица, когато Киев чака решението на Европейския съюз за даването на статут на страна кандидат-член. В обичайното си вечерно видеообръщение Зеленски акцентира, че Русия ще ускори офанзивите си освен против Украйна, само че и против други европейски страни. По думите на украинския президент, за страната му стартира историческа седмица.

„Мисля, че за всички е явно, че от 1991 година са малко съдбоносните решения за Украйна, като това, което чакаме. И съм убеден, че единствено позитивното решение е в полза на цяла Европа. Очевидно би трябвало да чакаме по-голяма враждебна интензивност от Русия – целеустремено и демонстративно. Точно тази седмица. Не единствено против Украйна, само че и против други европейски страни. Ние се приготвяме. Готови сме!“, сподели Зеленски.

Украинският президент сподели още, че Русия струпва сили в Харковското направление, в Запорожска област. Продължават яростните боеве и в Донбас, където съветската войска, по думите му, употребява максимален брой артилерия.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР