Украинският президент Володимир Зеленски обяви санкции срещу стотици физически и

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви санкции срещу стотици физически и
Коментари Харесай

Зеленски обяви санкции срещу 120 физически и 287 юридически лица

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи наказания против стотици физически и юридически лица, болшинството свързани с Русия. Това става на фона на продължаващите тежки сражения в Донбас и възобновяване на украинската енергийна система след масираните ракетни офанзиви.

Указът на украинския президент визира 120 физически и 287 юридически лица, най-много свързани с Русия, против които се вкарват ограничавания. Това значи блокиране на активите, възбрана на търговски интервенции и евакуиране на капитал и отменяне на лицензи. Срокът на деяние на рестриктивните мерки е 50 години.

Зеленски заяви, че след масираните съветски ракетни офанзиви е възобновено електроподаването на множеството консуматори в Харковска област, в град Харков доста клиенти към момента са без ток, проблем има и с връзките в града. Възстановява се топлопреносната мрежа в столицата Киев.

Украинският президент разгласи също, че е разискал с военното управление опциите за подсилване на украинските позиции в Бахмут, за който се водят яростни боеве.

" Главнокомандващият и командирите рапортуваха за обстановката на фронтовата линия, като цяло за защитата на страната. Изток, юг и граница, Бахмут и опциите ни да се укрепим там. За нашите отговори на терористичните удари. За отбрана на Херсон и общностите на Днепропетровска, Черниговска и Сумска области. Нашите потребности от муниции и доставки ".

Руските сили са създали голям брой несполучливи опити да щурмуват Бахмут, оповестиха украинските военни.

Защитник на града изясни, че в случай че руснаците съумеят да завладяват Бахмут, това ще им разреши да провеждат масирано нахлуване на необятен фронт с потреблението на всички типове войски - пехота, артилерия и авиация, по тази причина се поставят всички старания това да не се случи.

" Вече две седмици няма съществено придвижване на фронтовите линии макар опитите на врага да ни стисне като в клещи и да обкръжи Бахмут. Чрез дребни местни контраатаки ние изтласкваме съветските сили обратно. По този метод се приготвяме за огромна контраофанзива. "

От Киев отхвърлиха като смехотворни изказванията, че Украйна е забъркана във взривяването на газопроводите " Северен поток ", осъществено предишния септемв, оповестява БНР.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР