Украинският президент Володимир Зеленски, който говори чрез видеовръзка пред лидерите

...
Украинският президент Володимир Зеленски, който говори чрез видеовръзка пред лидерите
Коментари Харесай

Володимир Зеленски пред Г-20: За да се сложи край на войната, Руската федерация трябва да изтегли окупационните си сили, да изплати обезщетение за щетите, нанесени на Украйна и да потвърди териториалната цялост на страната ни

Украинският президент Володимир Зеленски, който приказва посредством видеовръзка пред водачите на индустриалните страни, събрали се за срещата на върха на Г-20 в Индонезия, прикани за преустановяване на войната, която Русия води в Украйна.
 
" Убеден съм, че в този момент е моментът, в който разрушителната война на Русия би трябвало и може да бъде спряна. Това ще избави хиляди животи ", споделя Зеленски във видеопосланието си. Зеленски съобщи обаче, че войната би трябвало да завърши " заслужено и въз основа на Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право ". " Няма да позволим на Русия да чака и да усилва силите си... ", закани се пред международните водачи Зеленски.
 
Президентът акцентира, че с цел да се постави завършек на войната, Руската федерация би трябвало да изтегли окупационните си сили, да изплати обезщетение за вредите, нанесени на Украйна и да удостовери териториалната целокупност на страната ни.
 
Той се обърна към водачи като президента на Съединени американски щати Джо Байдън и китайския водач Си Дзинпин, само че посочи, че обръщението му не се отнася за Русия. На срещата не участва президента на Русия Владимир Путин, а страната му е показана от външния министър Сергей Лавров.
 
" Не може да има никакво опрощение за нуклеарен шантаж ", добави той, като особено благодари на Групата на 19-те за изясняването на тази позиция, като се изключи Русия. Зеленски прикани за възобновяване на сигурността в Запорожската атомна електроцентрала, за ограничение на цените на съветските енергийни източници и за разширение на украинската самодейност за експорт на зърно.
 
Украинският президент също по този начин прикани за освобождението на всички украински военнопленници. Президентът също по този начин прикани за привикване на интернационална конференция, която да " укрепи основните детайл от следвоенната архитектура за сигурност " и да попречи на Русия да повтори експанзията си.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР