Украинският президент Володимир Зеленски казва, че Русия ще бъде победена

...
Украинският президент Володимир Зеленски казва, че Русия ще бъде победена
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Русия ще бъде смазана като нацистите

Украинският президент Володимир Зеленски споделя, че Русия ще бъде победена тъкмо както нацистка Германия. Той направи това изказване във връзка 78-годишнината от капитулацията на Германия през Втората международна война.
 
" Ние в никакъв случай няма да забравим ролята на украинския народ в успеха над нацизма (...) Както тогава дружно унищожавахме злото, по този начин и в този момент дружно унищожаваме аналогично зло. За страдание, злото се върна. И въпреки че в този момент агресорът е различен, той има същата цел - подчиняване и унищожените. И както тогава по този начин и в този момент ние се опираме на общата мощ на свободните нации и се сражаваме против злото дружно със свободния свят, дружно със свободна Европа ", сподели той.
 

 
Зеленски също по този начин внесе в Народното събрание законопроект, който ще направи публично преместването на честването на немската капитулация с един ден напред - на 8 май. Това ще отдалечи Украйна от руската традиция да отбелязва успеха над нацистките сили на 9 май, ден по-късно, в сравнение с в западните елементи на Европа.
 
Армията на Германия капитулира пред Съветския съюз, Съединени американски щати, Англия и Франция на 8 май 1945 година - само че защото документите са подписани на 9 май в часовия пояс на Москва, Денят на успеха обичайно се отбелязва на този ден в Русия и доста други постсъветски страни.
 
В днешна Русия обръщат огромно внимание на честванията, свързани с по този начин наречената там " Велика отечествена война " с начална година 1941, а не 1939 година Умишлено съветската агитация заобикаля споменаване на първите години от Втората международна война, тъй като Сталин по това време е съдружник с Хитлер, а не негов зложелател, и двамата кървави диктатори си поделят Полша, нарушавайки интернационалните спогодби и подисвайки пакт, който съдържа конфиденциален протокол, където това е разказано.
 
Сегашна Путинова Русия възроди спомените за националсоциализма с непредизвиканата си офанзива против Украйна и безмилостното ликвидиране на десетки хиляди цивилни жители.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР