Украинският президент Володимир Зеленски каза, че не е готов да

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза, че не е готов да
Коментари Харесай

Зеленски: Войната ще свърши с дипломация, но с Путин няма да разговарям

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че не е подготвен да беседва с Владимир Путин, тъй като съветският президент е фашист и садист като Адолф Хитлер, предава УНИАН.

В изявление за африкански медии Зеленски напомни, че когато съветските войски нахлуха в Украйна и потеглиха към Киев, украинските управляващи отхвърлиха да беседват с Путин заради неговите ултиматуми.

„ Когато той подреди моето ликвидиране, (убйствата) на моето семейство и моето обграждане, ние казахме, че този ултиматум също няма да мине “, сподели Зеленски.

По думите му Украйна е отказала да приказва с Русия с езика на ултиматумите.

Зеленски уточни, че разкритията за съветските убийства на украински цивилни в Буча са създали неосъществим какъвто и да е диалог с Путин. 

" Кой е подготвен да приказва с този маняк? И тогава ние казахме, че ще дойде време и войната, все едно, ще свърши с дипломация, само че с да приказваме с този човек - извинете, ръцете му са в кръв до лактите ", сподели украинският президент в изявление с африкански медии, представено от организацията.

" Русия сподели - ние сме подготвени да беседваме. В същото време заграби атомната ни централа и ни изключи тока през зимата. На този континент не е имало спиране на тока през последните 100 години. Последното спиране на тока беше при Хитлер, при фашизма. И споделят, по какъв начин да съпоставяме? Защото той прави същото, което правеше Хитлер ", акцентира Зеленски.

Зеленски сподели, че съветската войска е окупирала украинска територия по същия метод, по който нацистка Германия го е правила през Втората международна война с тази разлика, че Путин не е съумял да превземе Киев.

„ Във всяко село, което деокупирахме, във всяко последващо имаше всеобщи гробове на измъчвани украинци. Във всяко, без изключение. И на всяка стъпка споделяха по какъв начин да поддържаме връзка с него? И сътрудниците, които желаеха да поддържаме връзка (с Путин б.р.), с всяка стъпка, ставаха все по-малко, тъй като все по-малко хора имаха вяра, че той е президент, и от ден на ден разбираха, че той е просто садист “, акцентира Зеленски.

УНИАН напомня, че от началото на войната съветската агитация приказва за „ Киевския неонацистки режим “. Руският външен министър Сергей Лавров обществено съпостави Владимир Зеленски с Хитлер.

През юни на стопански конгрес в Санкт Петербург Путин сподели, че има доста другари евреи, които по думите му наричали Зеленски „ не евреин, а срам за еврейския народ “.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР