Украинският президент Володимир Зеленски използва срещата на върха в Давос,

...
Украинският президент Володимир Зеленски използва срещата на върха в Давос,
Коментари Харесай

Зеленски на форума в Давос: Изпратете ни повече оръжие, спрете търговията с Русия

Украинският президент Володимир Зеленски употребява срещата на върха в Давос, с цел да насочи апел за повече оръжия за страната си и за " оптимални " наказания против Москва.

" Смятам, че към момента няма такива наказания против Русия, а би трябвало да има ", съобщи Зеленски във видеовръзка, като прикани за петролно ембарго над Русия, наказания за всички нейни банки и преустановяване на всякаква търговия със страната.

Срещата на върха на международния политически и бизнес хайлайф в Давос се завръща през днешния ден след провокираната от Covid двегодишна пауза, с цел да се изправи пред следващата съдбоносна рецесия: нахлуването на Русия в Украйна. Темата на Световния стопански конгрес - " Историята в преломен миг " - задава тона на четиридневната среща в лъскавия швейцарски планински курорт, която ще бъде доминирана от политическите и икономическите последствия от спора. Сред 2500-те делегати ще бъдат представители на повече от 50 държавни и държавни ръководители - от бизнес водачи до учени и представители на гражданското общество. Сред най-известните имена са новият канцлер на Германия Олаф Шолц, ръководителят на Европейския съюз Урсула фон дер Лайен, ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг и американският делегат по въпросите на климата Джон Кери. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР