Украинският президент Зеленски посещава Атина, за да присъства на среща на балканските лидери с висши служители на ЕС

...
Украинският президент Володимир Зеленски е на посещение в Гърция за
Коментари Харесай

Украинският президент Володимир Зеленски е на посещение в Гърция за разговори с ръководството на страната и за участие в неформална среща на Балкански лидери с висши служители на Европейския съюз

От Асошиейтед прес, 21 август 2023 г., 11:36 ч. Гърция в понеделник за разговори с ръководството на страната и за участие в неформална среща на балканските лидери с висши служители на Европейския съюз.

< p class="Ekqk yuUa lqtk TjIX aGjv">Зеленски се срещна с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис и също така трябваше да се срещне с президента на страната Катерина Сакеларопулу.

Вечерта, каза кабинетът на Мицотакис, Зеленски трябваше да се присъедини към неформална вечеря, организирана от Мицотакис за висши служители от девет балкански нации, както и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Вечерята беше насрочена за обсъждане на бъдещето на региона на Западните Балкани в ЕС, към който много страни вече се присъединиха, а останалите се борят да влязат.

< p class="Ekqk yuUa lqtk TjIX aGjv">Гърция се присъедини към своите партньори от НАТО и ЕС в силната подкрепа на Украйна срещу руската инвазия и предостави материална военна помощ под формата на бронетранспортьори и боеприпаси.

Но Атина устоя на натиска да предостави на Киев произведена в Русия противоракетна система за противовъздушна отбрана, разположена на южния остров Крит.

По-рано в понеделник Зеленски беше в Дания, където благодари на депутатите, че са помогнали на страната му да устои на инвазията на Русия. В неделя Дания и Холандия обявиха, че ще предоставят на Киев бойни самолети F-16, които могат да бъдат доставени около края на годината.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР