Украинският президент Володимир Зеленски днес заяви, че Израел ще трябва

...
Украинският президент Володимир Зеленски днес заяви, че Израел ще трябва
Коментари Харесай

Володимир Зеленски към Израел: Ще трябва да живеете с избора си

Украинският президент Володимир Зеленски през днешния ден съобщи, че Израел ще би трябвало да живее с избора, който прави, дали да помогне за отбраната на Украйна против съветската инвазия, обръщайки се към Кнесета посредством видеовръзка, съобщи организация Ройтерс ().

Правейки

съпоставения сред съветската атака и „ окончателното решение “

– проекта на нацистка Германия за избиване на евреите – Зеленски сложи под въпрос нежеланието на Израел да продаде на Украйна системата за Противовъздушна отбрана „ Железен купол “.

„ Всички знаят, че вашите системи за противоракетна защита са най-хубавите и че вие несъмнено можете да помогнете на нашия народ, да спасите живота на украинците, на украинските евреи “, сподели той.

„ Можем да попитаме за какво не можем да получим оръжия от вас, за какво Израел не е наложил мощни наказания на Русия или не оказва напън върху съветския бизнес. Така или другояче,

вие, братя и сестри, би трябвало да извършите избора, и по-късно би трябвало да живеете с отговора си, народе на Израел “ ,

безапелационен беше украинският президент.

Министър-председателят на Израел Нафтали Бенет организира няколко телефонни диалога и със Зеленски, и с Владимир Путин в последните седмици в опит да завърши спора.

Вижте още:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР