Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Гърция за първата доставка

...
Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Гърция за първата доставка
Коментари Харесай

Гърция дари на Украйна бронирани военни автомобили

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Гърция за първата доставка на бронирана военна техника за страната му.

Зеленски се срещна в Киев с гръцкия президент Катерина Сакеларопулу.

 
Получихме от Гърция първата партида бронирана техника, която е извънредно нужна в този момент. Обсъдихме съдействието в защитата, усилването на глобите против Русия, подготовката на специфичен арбитражен съд за закононарушението съветска експанзия против Украйна.
Володимир Зеленски – президент на Украйна 

Около 4.5 милиона украинци, повече от 10% от предвоенното население на страната, са останали в четвъртък вечерта краткотрайно без ток заради съветски офанзиви. Засегнати са Киев и още 10 области.

 
Руските офанзиви против нашия енергиен бранш, против нашите енергийни уреди не стопират нито за ден. Кривой Рог беше нападнат от ирански дронове. Такъв съветски гнет би трябвало да получи – и сигурно ще получи – мощен световен отговор. Благодаря на нашите другари в Съединените щати, които оказват помощ с това.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Руските масирани обстрели непрекъснато предизвикват повреди на електропроводи и електрически подстанции, от които се нуждае Запорожката атомна електроцентрала, с цел да действат системите ѝ за сигурност.

Зеленски акцентира още значимостта на документ, оповестен от интернационалната работна група Йермак-Макфол, в който се приказва за " безусловно нужните наказания против Русия в IT бранша ". По думите му тези наказания имат способността " същински да отслабят капацитета на съветската експанзия ".

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР