Украинският президент Воладимир Зеленски призна в сряда, че украинската армия

...
Украинският президент Воладимир Зеленски призна в сряда, че украинската армия
Коментари Харесай

Зеленски: Украинската армия се намира в много трудна ситуация в Донбас

Украинският президент Воладимир Зеленски призна в сряда, че украинската войска се намира в доста сложна обстановка в Донбас, в региона на градовете Лисичанск, Авдеевка, Артемовск (Бахмут).

„ Също по този начин в Донбас, Лисичанск, Авдеевка, общините в посока Бахмут - обстановката там остава доста сложна и доста тежка “, сподели Зеленски във видеообръщение в Телеграм.

Украинският президент съобщи, че управляващите на страната вършат всичко допустимо да получат съвременни артилерийски системи от западните съдружници, с цел да „ отговорят вярно “ на настъплението на войските на сепаратистките Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР), настоящи с поддръжката на съветските въоръжени сили.

Първите съветски бойци от специфичните елементи влязоха в Лисичанск, съобщи в сряда чеченският президент Рамзан Кадиров, като означи, че градът „ скоро ще бъде освободен от украинските окупатори “.

На този декор петролната рафинерия в Лисичанск е под съветски надзор. Това разгласи Родион Мирошник, дипломат на така наречен Луганска национална република (ЛНР).

„ Всички значими транспортни артерии от и към Лисичанск се управляват от съветски и ЛНР войски, автомагистралата Лисичанск-Артемивск е изцяло блокирана “, заяви още той.

„ В продължение на няколко дни в индустриалната зона на предприятието се водят престрелки, а украинските формирования към този момент са изцяло изтласкани от територията на завода. Бойците са избягали, изоставяйки укрития и съоръжение “, написа той в Телеграм.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР