Украинският президент току-що влезе в сградата на Министерски съвет за

...
Украинският президент току-що влезе в сградата на Министерски съвет за
Коментари Харесай

Зеленски e в Министерски съвет. Разговаря с Габриел и Денков за сигурността и отбраната

Украинският президент преди малко влезе в постройката на Министерски съвет за среща с премиера Николай Денков.

 

" Темите сигурност и защита бяха акцент на взаимната ни среща с премиера на България акад. Николай Денков и президента на Украйна Володимир Зеленський. Изразихме солидарността си с Украйна и украинския народ ".

Това написа във Facebook вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, която качи фотография от срещата.

 

Очаква се да се подпишат взаимна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за съдействие в региона на енергетиката.

 

Визитата на Володимир Зеленски опразни Народното събрание. Цели парламентарни групи излязоха от Народното събрание, най-вероятно в очакване на среща с украинския президент.

В триъгълника на властта на бул. " Дондуков ", където на постройките на Министерски съвет, президента и Народното събрание гъмжи от полиция. Ако ще има среща с депутати, тя най-вероято ще е в някогашния партиен дом.

 

В 15:00 часа президентът Румен Радев ще одобри на „ Дондуков “ 2 Зеленски, оповестиха по-рано от прессекретариата на президента. 

Зеленски е на еднодневно посещаване в България. Предстои той да се срещне с управленията на парламентарните групи, вносители на плана на декларация в поддръжка на участието на Украйна в НАТО. 

 

В рамките на визитата му се чака да бъде подписана взаимна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за съдействие в региона на енергетиката. 

 

По-късно денем министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на полемика с присъединяване на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество. Събитието ще бъде излъчено онлайн на страницата на Министерския съвет във Facebook. 

 

В центъра на столицата има засилени ограничения за сигурност. Около Народното събрание, постройките на Българска народна банка и президенството има доста полиция и жандармерия, както и коли, обозначени като дипломатически. Опъват се и полицейски ленти.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР