Украинският президент призова за бързо създаване на специален трибунал, който

...
Украинският президент призова за бързо създаване на специален трибунал, който
Коментари Харесай

Володимир Зеленски призова за създаване на специален трибунал, който да разследва Русия

Украинският президент прикани за бързо основаване на специфичен арбитражен съд, който да проверява закононарушения на Русия в Украйна. Володимир Зеленски съобщи, че от началото на нашествието има доказателства за хиляди цивилни жертви.

 
Помним многото злоупотреби и изнасилвания на възрастни и деца, които трансформираха визията на света за това какво е Русия. Помним, че, бягайки от украинска земя, окупаторите оставиха след себе си стаи за мъчения и гробове. Помним хилядите терористични ракетни офанзиви, офанзиви с дронове, офанзиви против нашия народ.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Главните прокурори на няколко страни и организации, в това число Англия, Европейския съюз и Съединените щати, дойдоха в Лвов за интернационална конференция, отдадена на следствието на военни закононарушения в Украйна.

 
Първото нещо, което би трябвало да реализираме, е нашето обединяване да докара до приемането на украинската проекторезолюция в Общото заседание на Организация на обединените нации. Това ще помогне за основаването на специфичен арбитражен съд за съветската експанзия против Украйна. Трибуналът ще позволи казуса с невъзможността Международният углавен съд да повдигне обвинявания за експанзия.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Зеленски повтори, че Международният углавен съд основава собствен клон в Украйна, което ще помогне отговорните да бъдат осъдени.

По-рано той призова и за още военна помощ за Киев. От Съединените щати отговориха с нов пакет на стойност 400 млн. $, който включва гаубици и още муниции за американските системи HIMARS.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР