Украинският оператор на Запорожската атомна електроцентрала обвини Русия, че отново

...
Украинският оператор на Запорожската атомна електроцентрала обвини Русия, че отново
Коментари Харесай

Украйна съобщава за руски атаки срещу АЕЦ Запорожие

Украинският оператор на Запорожската атомна електроцентрала упрекна Русия, че още веднъж е атакувала площадката на атомната електроцентрала в Южна Украйна.

" Руски терористи още веднъж бомбардираха Запорожската атомна електроцентрала през нощта ", оповестява украинския оператор " Енергоатом ". Запорожката атомна електроцентрала в Южна Украйна е най-голямата в Европа и от март е окупирана от съветски войски.

През последните седмици обектите на електроцентралата бяха неведнъж обстрелвани, което ускори страховете от нуклеарна злополука.

Русия и Украйна се упрекват взаимно за нападенията. Сраженията в покрайнината неведнъж провокират спирания на електрозахранването.

В началото на септември месец задача на МААЕ, ръководена от президента на организацията Рафаел Гроси, съумя да стигне до централата, с цел да направи оглед - това е гледище на Ядрената организация от май месец насам, която алармира, че украинският екип работа под необикновено напрежение и напън от страна на съветските военни, които се намират в централата.

След излизането на отчета от МААЕ и след следващия обстрел по обекта, ядрената организация предизвести за постигане на сериозна обстановка.

Припомняме, че руските сили поеха конторла над Запорожката аец след началото на офанзивата в Украйна. Централата обаче продъпжава да се обслужва от украински личен състав. Двете страни си насочат взаимни обвинявания за обстрел по нуклеарната централа. Преди седмица АЕЦ Запорожие спря изцяло работа.
ТЕМА преди 16 минути 235 преди 2 часа 1028 преди 4 часа 3276
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР