Украинският министър на правосъдието Денис Малюска каза в сряда, че

...
Украинският министър на правосъдието Денис Малюска каза в сряда, че
Коментари Харесай

Денис Малюска: Получихме доста оптимистични съобщения от депутатите в САЩ

Украинският министър на правораздаването Денис Малюска сподели в сряда, че е получил „ много оптимистични “ известия от депутати в Камарата на представителите и Сената на Съединени американски щати по отношение на приемането на законопроект, който ще обезпечи помощ за Украйна.

„ Това, към което призоваваме, е да оставим настрани всевъзможни разделения или политически разногласия, ориентирани към вътрешни потребности, защото виждаме, че и в двата лагера – републиканци и демократи – всички са съгласни, че би трябвало да бъде обезпечена поддръжка “, сподели Малюшка пред кореспонденти по време на конференция в Украинското посолство във Вашингтон.

Малюска сподели, че той и заместник-министърът на правораздаването Ирина Мудра са се срещнали с огромен брой депутати по време на визитата си във Вашингтон, само че не и с ръководителя на Камарата на представителите Майк Джонсън.

Той сподели, че те са били успокоени, че американските законодатели схващат залога в двугодишната битка на Украйна за отбиване на съветските сили и предизвести, че неуспехът да се обезпечат средствата ще докара до „ злополука на бойното поле “.

Той сподели, че чака помощ от Съединени американски щати да бъде предоставена в кратковременен проект и че всъщност става дума за решение на някои механически проблеми.

Попитан за предложение за трансформиране на 8,5 милиарда $ от 61 милиарда $ директна бюджетна помощ, препоръчана за Украйна, в заем, вместо безплатна помощ, Малюска сподели, че окончателното решение ще бъде на финансовото министерство. Той сподели, че Киев явно би предпочел безплатна помощ, само че евентуално ще одобри предлагането.

„ Ако този тип полемика ще забави процеса на даване на финансова помощ, тогава дано оставим полемиката настрани и да вземем каквото се даде “, сподели той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР