Украинският град Одеса отново стана мишена на руски ракетни атаки,

...
Украинският град Одеса отново стана мишена на руски ракетни атаки,
Коментари Харесай

14 души са пострадали при нови поредните ракетни атаки срещу Одеса

Украинският град Одеса още веднъж стана цел на съветски ракетни офанзиви, съобщи БНР. 14 души са потърпевши, по данни на локалните управляващи.

Руска ракета е попаднала в пощенски разпределителен център, като е предизвикала пожар в складови пространства. Всички чиновници в комплекса са съумели да се укрият в бомбоубежище и измежду тях няма наранени, заяви шефът на компанията " Нова поща " Володимир Поперешнюк.

Украински дронове са нанесли вреди на енергийната инфраструктура и са предизвикали прекъсване на електричеството в Орловска и Курска област в Русия. Атаки с безпилотни апарати са били ориентирани и против енергийни обекти в Смоленска област. Преди към час беше анулирана въздушната паника в Курска, Воронежка и Белгородска област.

Държавният департамент на Съединени американски щати упрекна Русия, че е употребила химическото вещество хлорпикрин против украинските сили в нарушаване на Конвенцията за възбрана на химическите оръжия. Според Вашингтон, " потреблението на тези химикали не е изолиран случай и евентуално е стимулирано от желанието на съветските елементи да изместят украинските сили от укрепени позиции ".

Съединените щати оповестиха нови наказания, ориентирани против съветски и задгранични компании и физически лица, свързани с съветската инвазия в Украйна.

Освен съветски отбранителни компании и китайски юридически лица, глобите засягат и няколко проучвателен звена и компании, участващи в съветските стратегии за химически и биологични оръжия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР