Украинският боксьор Олександър Усик, който държи световните титли в четири

...
Украинският боксьор Олександър Усик, който държи световните титли в четири
Коментари Харесай

Усик няма да търси задължителен нокаут срещу Тайсън Фюри

Украинският боксьор Олександър Усик, който държи международните трофеи в четири от петте версии в тежка категория, съобщи в понеделник, че би направил всичко, с цел да победи британеца Тайсън Фюри, само че не би търсил нокаут непременно.

35-годишният Усик отбрани международните си трофеи след победа над различен британец - Антъни Джошуа, през август и в този момент желае да направи мач с Фюри, който държи пояса на Световния боксов съвет. Победителят от този мач, в случай че той се състои, ще стане безспорен международен първенец в тежка категория, какъвто не е имало от Ленъкс Люис насам, който държеше всички пояси в интервала 13 ноември 1999-а година - 13 април 2000-а година.

Наскоро Усик сподели, че има интерес да се бие само с Фюри.

„ Той е отличено квалифициран, голям боксьор, който знае какво да направи на кръга. Мач против него няма да бъде като разходка в парка, знам това, само че съм подготвен. Ще направя безусловно всичко, с цел да печеля този мач “, сподели Усик пред полската медия „ Интерия “.

Украинецът добави, че когато се качва на кръга, в никакъв случай не се цели наложително в нокаут и е благополучен от това да печели и по точки.

„ Нокаутът е доста сложен за реализиране и доста рисков за спортистите. Не желая да заплашвам здравето на никой боксьор. Винаги съм благополучен, когато и двамата със противника ми напуснем кръга на личен ход. Винаги желая да спечелвам, само че не и да контузвам съперниците си “, приключи Усик.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР