Украинските войски успяват засега да отблъснат вълната от атаки на

...
Украинските войски успяват засега да отблъснат вълната от атаки на
Коментари Харесай

Ожесточени боеве за Соледар, земята е покрита с телата на загинали руски бойци

Украинските войски съумяват към този момент да отхвърлен вълната от офанзиви на наемниците от групата Вагнер против миньорския град и покрайнините му. 

 

Соледар се намира на няколко километра от Бахмут, където войските от двете страни понасят тежки загуби в едни от най-интензивните окопни боеве след нахлуването на Русия. 

 

Частите на Вагнер употребяват нови тактики и повече бойци под тежко артилерийско прикритие, оповестяват от украинското министерство на защитата, добавя НТВ.

 

Украинският президент разгласи, че разрушенията в града са големи. Не са останали неразрушени стени, а земята е покрита с телата на починали съветски бойци.

Междувремено немският външен министър направи изенадващо посещаване в региона на Харков и даде обещание на Киев още военна помощ.

 

Германската външна министърка Аналена Бербок посети украинския град Харков, който се намира недалече от фронтовата линия, съобщи ДПА.

 

Агенцията добавя, че при визитата, което не е било оповестено авансово, тя е била съпроводена от украинския си сътрудник Дмитро Кулеба и украинския дипломат в Германия Олексий Макеев.

 

Бербок дефинира третата си аудиенция в Украйна като демонстрация на взаимност. Тя даде обещание, че Германия ще даде спомагателна филантропична помощ на Украйна, в това число генератори, гориво и одеяла, както и " още военни колета ".

Визитата на външната министърка е извършена броени дни, откакто немското държавно управление реши да даде на Киев от дълго време желаните от украинските власти бойни машини " Мардер ". Киев упорства и за доставката на бойни танкове, само че към този момент Берлин отхвърля, посочи БНР.

Бербок добави, че за нея е значимо в същото време на война " да не се губи от взор мястото на Украйна в европейското ни семейство ".

 

Миналата година страната кандидатства за участие в Европейски Съюз и Берлин желае да ѝ помогне да реализира прогрес, сподели още министърката, като посочи, че Киев би трябвало да реализира прогрес в укрепването на върховенството на закона и в битката с корупцията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР