Украинските войски ще победят руските сили и страната ще бъде

...
Украинските войски ще победят руските сили и страната ще бъде
Коментари Харесай

Джонсън: Войната разкри историческата глупост на Путин

Украинските войски ще победят съветските сили и страната ще бъде " освободена " от окупаторите. Това съобщи английският министър председател Борис Джонсън пред украинския парламент, наблягайки, че това е борба на " положителното против злото ", оповестява " Скай Нюз ".

Министър-председателят на Обединеното кралство, който стана първият международен водач, който се обърна към украинските депутати след нахлуването на Русия в края на февруари, уточни, че Украйна е потвърдила, че военните специалисти " изцяло бъркат ".

Във видеообръщение пред Върховната Рада Джонсън посочи, че " по този начин наречената непреодолима мощ на военната машина на Путин се е разрушила върху непоклатимия украински национализъм ".



Той добави, че войната е разкрила " историческата нелепост " на Путин - " гигантската неточност, която може да направи единствено автократ ".

" Когато водач ръководи посредством боязън, фалшифицира избори, затваря критици, заглушава медиите и слуша единствено подхалисти, когато няма ограничаване на властта му - тогава той позволява пагубни неточности ", заключи министър председателят.

По негови думи свободните медии, върховенството на закона, свободните избори и постоянният парламент са " най-хубавата отбрана против заплахите на случайната власт ".

Конфликтът е " най-хубавият час за Украйна ", посочи Джонсън.

Вашите деца и внуци ще кажат, че украинците са научили света, че грубата мощ на агресора не коства нищо пред моралната мощ на народ, решен да бъде свободен, съобщи той на украинските депутати.

В обръщението си той разгласи още 300 милиона английски лири военна помощ за Украйна. Тя включва радарна система с противобатерии, тежкотоварни дронове, съоръжение за заглушаване на GPS и хиляди устройства за нощно виждане.

През идващите седмици Обединеното кралство ще изпрати противокорабни ракети " Бримстоун ", противовъздушни системи " Стормър " и бронирани транспортни средства за евакуация на цивилни, даде обещание Джонсън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР