Украинските войски продължават да отвоюват контролирани от Русия райони в

...
Украинските войски продължават да отвоюват контролирани от Русия райони в
Коментари Харесай

Зеленски: Украинските сили напредват в южната част на страната

Украинските войски не престават да отвоюват следени от Русия региони в югоизточната част на страната, съобщи през днешния ден президентът Володимир Зеленски. Той уточни, че силите на Киев са " поели самодейността ", откакто по-рано настъплението им вървеше с мудни темпове, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Според информация към тази заран украинските войски до момента са си върнали контрола върху 169 кв. км в южната част на фронта и 24 кв. км към източния град Бахмут в границите на своята контраатака, почнала при започване на предишния месец.

Според съветски източници тежки боеве се водят край Бахмут - градът, високомерен от съветската частна военна компания " Вагнер " през май след траяла месеци блокада. Чеченският водач Рамзан Кадиров съобщи, че в региона е ситуирана една от неговите елементи. 

Оборудвани с все по-усъвършенствано западно оръжие след повече от 500 дни война, силите на Украйна започнаха предстояща контраатака, съсредоточена до момента върху завладяването на редица селища в югоизточната част на страната.

Украинската войска също по този начин се пробва да си върне регионите към Бахмут, отбелязва Ройтерс.

Заместник-министърката на защитата на Украйна Анна Маляр написа в " Teлеграм ", че се водят тежки боеве в два региона в югоизточната част на страната.

" Затвърждаваме завоеванията си в тези региони ", сподели тя.

По думите ѝ съветските войски пазят Бахмут, до момента в който украинските сили са записали " прочут прогрес " в региона на южния фланг на града.

Голямо внимание през последните дни беше ориентирано към село Клишчеевка,  разположено на височини южно от Бахмут.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР