Украинските войници вече ще получават допълнителни 100 000 гривни (2710

...
Украинските войници вече ще получават допълнителни 100 000 гривни (2710
Коментари Харесай

Украинските фронтоваци ще получават допълнителни 2710 долара на месец


Украинските бойци към този момент ще получават спомагателни 100 000 гривни (2710 долара) на месец за службата си на фронтовата линия в борбата против съветските окупатори, заяви Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това решение би трябвало да постави завършек на спекулациите за заплати и надбавки, отбелязва организация ДПА.

„ Войник, който служи на страната си и я пази от агресора, излага на риск личния си живот и здравето си, и работи при извънредно тежки условия, би трябвало да бъде високо стимулиран “, се споделя в изказване на генералния щаб.

Бонусът от 100 000 гривни ще получават единствено „ бранителите, сражаващи се на първа линия “, се прецизира в изказването на ВСУ. Войниците, които са ситуирани в зоната на боевете, само че не вземат участие непосредствено в сраженията, както и бойците от противовъздушната защита, ще получават в допълнение по 30 000 гривни (815 долара) месечно. Докато са в тила, армейците няма да получават фронтови надбавки.

Основната заплата на всички бойци беше увеличена до близо 20 000 гривни (540 долара) от началото на февруари, напомня ДПА.

Генералният щаб счита, че заплатите в армията са обективни, с което „ не се основават предпоставки за обществено неодобрение, като в това време се демонстрира почитание към бойците, които рискуват живота и здравето си “.

Освен това щабът приканва украинците да спрат с популизма по този въпрос и вместо това да се концентрират върху защитата на страната, се споделя още в изказването.

Руските бойци на фронтовата линия получават надбавки в размер на 158 000 рубли (1930 долара), а главната им заплата е 37 000 рубли (450 долара). Много бойци обаче се оплакват в обществените мрежи, че в никакъв случай не са получавали тези пари, добавя ДПА.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР