Украинските военни продължават да унищожават руските окупатори. На 27 януари

...
Украинските военни продължават да унищожават руските окупатори. На 27 януари
Коментари Харесай

Дузина руски атаки е отбила украинската армия за ден

Украинските военни не престават да унищожават съветските окупатори . На 27 януари нашите бранители сполучливо отблъснаха 12 противников офанзиви в Луганска и Донецка област.

Това заяви в дневната си сводка Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

" Врагът продължава да води атака в направленията Бахмут, Авдийовка и Новопавловска. Купянското, Лиманското, Запорожското и Херсонското направление са в защита ", обявиха от Генералния щаб.

В направленията Волин, Полеск, Северск и Слобожанск обстановката не се е трансформирала доста, не са открити настъпателни групи на съперника .

В посока Северск врагът обстрелва с минохвъргачки селищата Николаевка, Черниговска област, и Рожковичи и Бачевск, Сумска област.

В Слобожанското направление врагът не стопира да обстрелва селищата по линията на прикосновение. Повече от тридесет обитаеми места бяха обстрелвани, в това число Гурев Казачок, Красное, Старица, Охримовка, Варваровка, Нововлинск, Дворична, Западно и Купянск в Харковска област.
 ISW: Путин готви нова огромна атака в Украйна
ISW: Путин готви нова огромна атака в Украйна

Кремъл постанова цензура на новините от фронта

В направленията Купян и Лиман врагът оказва огнево влияние в регионите на повече от 25 обитаеми места. По-специално, Ивановка, Кисловка, Крахмално и Берестовей в Харковска област и Новоселове, Макеевка, Червонопоповка и Дибров в Луганска област.

По посока на Бахмут са били обстрелвани региони на повече от 40 селища . Сред тях са Спорное, Верхнекаменное, Раздолевка, Веселое, Билогоровка, Бахмут, Часов Яр, Клешчийвка, Курдюмивка, Майорск, Дружба, Северное, Железное и Торецк в Донецка област.

В посока Авдийвка вражеският огън порази Бердичи, Авдийвка, Веселое, Водяне, Невелске, Красногоровка, Маринка и Новомихайловка.

В посока Новопавловск врагът още веднъж обстрелва Бохоявленка, Угледар и Золотая Нива.

По запорожското направление бяха ударени, наред с други, Железное, Илинка, Времевка и Новопол в Донецка област, както и Олховское, Полтава, Малнивка, Красно, Хуляйполе, Староукраинка, Волшебное, Орехов, Новоданиловка, Новоандреевка и Каменское в Запорожка област. Общо над 30 обитаеми места са били наранени .
 Русия готви осведомителна спецоперация против Украйна
Русия готви осведомителна спецоперация против Украйна

Предупреждението е от службите за сигурност в Киев

В Херсонско направление голям брой ракетни установки, артилерия с леко стрелково оръжие и минохвъргачки обстрелват регионите на селищата Золотая Балка, Гавриловка, Дудчани, Красный Маяк, Монастирска, Томарино, Бургунка, Тягинка, Камишани и Херсон.

През миналото денонощие частите на Силите за защита отблъснаха нападенията на окупаторите в регионите на Белогоровка в Луганска област и Раздоловка, Красная гора, Бахмут, Иванивское, Клешчиевка, Дружба, Водяне, Маринка, Победа, Угледар и Пречистовка в Донецка област.

През миналото денонощие самолетите на Силите за защита нанесоха осем удара по региони, където са съсредоточени жива мощ, оръжия и военно съоръжение на съперника, и поразиха позиции на зенитно-ракетни системи.

Освен това нашите бойци унищожиха аероплан Су-25, хеликоптер Ми-8 и два безпилотни летателни апарата " Суперкам ".
 Полша праща своите танкове PT-91 в Украйна
Полша праща своите танкове PT-91 в Украйна

Танковете RT-91 употребяват дейна ризница, създадена от полската компания ERAWA

Подразделенията на ракетните войски и артилерията на Силите за защита на Украйна са поразили два командни пункта, две позиции на противниковата противовъздушна защита и пет региона за концентриране на жива мощ на съперника.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР