Украинските власти вземат трудни стратегически решения относно изтеглянето на войските

...
Украинските власти вземат трудни стратегически решения относно изтеглянето на войските
Коментари Харесай

Пентагонът: Украинските войски се изтеглят поради липса на помощ от САЩ

Украинските управляващи вземат " сложни стратегически решения " по отношение на изтеглянето на войските от няколко региона, съобщи заместител прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх. Според нея Киев подхваща тази стъпка заради неналичието на помощ от страна на Вашингтон.

" Знаем, че в този момент Украйна би трябвало да вземе стратегически решения за евакуиране на войските от някои региони, с цел да укрепи отбранителните си линии. Това са в действителност сложни, тежки решения, които те би трябвало да вземат, тъй като ние не можем да им предоставим нужните системи, защото нямаме позволение от Конгреса ", сподели тя на брифинг.

През февруари Сенатът на Съединени американски щати утвърди двупартийна самодейност за даване на повече от 95 милиарда $ помощ за Украйна, Израел и Тайван. Въпреки това Камарата на представителите към момента не е одобрила плана, а утвърждението му заплашва да се проточи до април. Въпреки това Киев чака да получи част от средствата през март. Белият дом признава, че Украйна губи позиции на бойното поле заради бездействието на Конгреса./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР