Украинските власти водят преговори със страните от НАТО за включване

...
Украинските власти водят преговори със страните от НАТО за включване
Коментари Харесай

Украйна иска кораби на НАТО да охраняват коридорите за износ на зърно

Украинските управляващи водят договаряния със страните от НАТО за включване на техни военни кораби в ескортирането на кораби, изнасящи зърно. Това съобщи командващият Военноморските сили на украинските въоръжени сили Алексей Нейжпапа, представен от ТАСС.

Той разясни,, че се водят диалози за обезпечаване на сигурността на гражданското мореплаване в пристанищата на Украйна. По думите му обаче няма изясненост дали тази самодейност ще се осъществя и по кое време.

Алексей Нейжпапа добави, че в допълнение към двата миночистача, чието прекачване на Украйна в края на декември 2023 година беше оповестено от Англия, Киев ще получи един противоминен транспортен съд от Холандия и още един през 2025 година

на 17 юли 2023 година Руският президент Владимир Путин съобщи, че Западът е изнесъл по-голямата част от украинското зърно в техните територии, а главната цел на договорката, доставка на зърно за нуждаещите се страни, в никакъв случай не е била осъществена.

На 10 август украинските Военноморски сили оповестиха за търговски кораби, които се насочват към пристанищата Одеса, Черноморск и Южни.
 Русия не се интересува от удължение на черноморската зърнена договорка
Русия не се интересува от удължение на черноморската зърнена договорка

Обемите на експорт на зърно не са намалели, споделя министъра на земеделието на Русия Дмитрий Патрушев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР