Украинските власти съобщават, че десетки цивилни са били убити и

...
Украинските власти съобщават, че десетки цивилни са били убити и
Коментари Харесай

Има десетки убити и ранени цивилни при последните атаки на руските терористи

Украинските управляващи оповестяват, че десетки цивилни са били убити и ранени при последните офанзиви в източната част на страната. Губернаторът на Донецка област Павло Кириленко сподели, че през вчерашния ден при съветски офанзиви са били убити 21 цивилни, а 27 – ранени.

Рано тази заран Кириленко заяви в обществените мрежи, че това е най-големият брой цивилни жертви в района от 8 април насам, когато съветска ракетна офанзива против железопътна гара в Краматорск умъртви минимум 59 души.

В прилежащата Луганска област губернаторът Сергий Гайдай сподели, че минимум двама цивилни са били убити при съветски обстрел през последните 24 часа, а други двама са ранени. Руските военни ускориха офанзивите в Източна Украйна като част от офанзивата си в района.

Според английското разузнаване Русия ще направи опит да завладее източните украински градове Краматорск и Северодонецк, заяви в Twitter МО на Англия.

Британското военно ведомство сподели, че Русия е разположила към 22 батальонни тактически групи край Изюм в опит да реализира прогрес в региона. Русия употребява в интервенциите си така наречен батальонни тактически групи от по 800 бойци – пехотни бойни единици, които нормално са подсилвани с танкове, Противовъздушна отбрана и артилерия.

Британското разузнаване показва, че завладяването на градове Краматорск и Северодонецк ще укрепи съветския боен надзор в Североизточен Донбас и ще обезпечи първоначален пункт за уединяване на украинските сили в района.

Анализатори, които наблюдават събитията в Източна Украйна, където сега са най-ожесточените сражения, чакат Русия да се опита да обкръжи украинските сили.

Развоят на събитията обаче се забавя, тъй като украинските бойци са окопават и употребяват против руснаците оръжия с огромен обхват като гаубици, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР