Украинските власти са поискали от Израел да осъди действията на

...
Украинските власти са поискали от Израел да осъди действията на
Коментари Харесай

Украйна иска 500 млн. долара заем от Израел

Украинските управляващи са поискали от Израел да осъди дейностите на Русия и да отпусне заем в размер на 500 млн. $ преди визитата на израелския външен министър Ели Коен, оповестяват източници на Jerusalem Post. Източник от Киев съобщи пред портала, че степента, в която Йерусалим откликне на молбите на Украйна по време на визитата на външния министър, " ще свидетелства за искреността на желанията на Израел ".
Ели Коен, министър на външните работи на Израел
Според медията Украйна е изпратила на Израел лист с претенции. Тя включва " ясно обществено изказване против съветската инвазия и в поддръжка на териториалната целокупност на Украйна ", както и поддръжка за " мирния проект " на президента Володимир Зеленски, който включва евакуиране на съветските войски. Киев също по този начин чака Йерусалим да помогне за лекуването на " стотици украински бойци и цивилни " и за нова система за предизвестие за въздушни набези, обещана от предходното държавно управление.

Г-н Коен разгласи проектите си да пътува до Киев в края на януари. Той също по този начин има намерение да отвори още веднъж израелското посолство в Украйна.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи по-рано, че би обмислил опцията за доставка на оръжие на Украйна. Политикът напомни, че този вид е бил отритнат от предходното държавно управление. Премиерът увери, че Израел е на страната на Украйна./БГНЕС

Йерусалим / Израел
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР