Украинските власти реагираха с резерви към руското изтегляне от Херсон.

...
Украинските власти реагираха с резерви към руското изтегляне от Херсон.
Коментари Харесай

Украйна мнителна към руското изтегляне от Херсон

Украинските управляващи реагираха с запаси към съветското евакуиране от Херсон. Допуснаха, че ходът може да е част от психическа интервенция за основаване на неправилна визия за същинските планове на Москва. Междувременно американският президент Джо Байдън съобщи, че евакуацията на съветските сили демонстрира, че Москва има “реални проблеми ” с армията си.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу подреди на войските си да се изтеглят от западния бряг на река Днепър пред украинската контраатака – ход, който евентуално ще докара до предаването от Москва на основния южен град Херсон.

 
За нас животът и здравето на съветските военнослужещи постоянно са приоритет. Ние би трябвало да вземем поради опасността за цивилното население и да се уверим, че всички, които желаят да изоставен региона, могат да го създадат. Ще продължим с изтеглянето на войските. Вземете всички ограничения за обезпечаване на безвредното прекачване на персоналния състав, въоръжението и техниката през река Днепър.
Сергей Шойгу, министър на защитата на Русия

Предаването на Херсон в украински ръце ще бъде считано като сериозен удар за съветския президент Владимир Путин. Херсонска област бе анексирана по-рано през годината от Русия, а в този момент е допустимо административният център Херсон да бъде отвоюван от украинските войски.

Междувременно бе обявено за гибелта при автомобилна злополука на заместник-ръководителят на краткотрайната окупационна администрация в Херсон Кирил Стремоусов.

Руските сили са унищожили няколко моста на западния бряг на Днепър, с цел да забавят продължавата украинска атака.

Преди да загине Стремоусов бе споделил, украинските войски са се укрепили край Снегуровка, град, който се намира на 31 км северно от Херсон.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР